Ryds Bilglas utökar verksamheten med ytterligare ett förvärv av en skadeverkstad i Stockholm

Ryds Bilglas, Sveriges största aktör inom reparation och byte av bilglas, har genom sitt helägda dotterbolag Sveaplans Bil, Plåt och Lack AB tecknat avtal om att förvärva Forma-Bil AB. Förvärvet slutförs den 2 april 2024.

Forma-Bil AB är en väl etablerad skadeverkstad på Lidingö som utför reparation av bilplåtskador och lackeringsarbeten och samarbetar med alla försäkringsbolag. Bolaget är en auktoriserad reparationsverkstad för flertalet bilmärken och drivs av Henrik Wenngren och Jonas Liljedahl tillsammans med 4 anställda.

”Forma-Bil har en stark närvaro på Lidingö med en hög kompetens inom skadereparationer. Bolaget startades redan 1977 och har drivits av nuvarande ägare sedan 1998. Förvärvet innebär att vi nu kan hjälpa fler kunder i Stockholmsområdet med reparationer av plåt- och lackskador på fordon. Vi ser fram emot att tillsammans med Forma-Bil och dess medarbetare fortsätta utveckla verkstaden och att kunna hälsa samarbetspartners och kunder välkomna till en ytterligare skadeverkstad”, säger Fredrik Karlsson, Sverigechef på Ryds Bilglas.

Autoklinik i Malmö AB var Ryds Bilglas första förvärv inom bilplåtskador och lackering. Sedan dess har Ryds Bilglas även förvärvat Sveaplans Bil, Plåt & Lack, Gotland Plåt & Billack AB, Kvartettens Bil & Plåt i Malmö AB och Svensk Bilskadeteknik i Eskilstuna. Nu växer bolaget ytterligare inom bilskador genom förvärvet av Forma-Bil AB.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel: 010 102 99 36

Om Ryds Bilglas
Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas och finns nära kunden med över 160 verkstäder i Sverige. Företaget grundades 1947 och är idag en del av koncernen Cary Group.
För mer information besök gärna www.rydsbilglas.se