Ryds Bilglas utökar verksamheten genom förvärv av en skadeverkstad i Örebro

Ryds Bilglas, Sveriges största aktör inom reparation och byte av bilglas, har genom sitt helägda dotterbolag Sveaplans Bil, Plåt och Lack AB tecknat avtal om att förvärva Bilskadecenter i Örebro AB. Förvärvet slutförs den 2 maj 2024.

Bilskadecenter i Örebro AB är en väletablerad verkstad i Örebro som utför reparationer av bilplåtskador-, service samt lackeringsarbeten. Bilskadecenter i Örebro har ett nära samarbete med de flesta större försäkringsbolagen. Bolaget drivs av Mikael Torstensson tillsammans med 11 anställda. Bilskadecenter i Örebro grundades 1993 och har en stark närvaro i Örebro med en hög kompetens inom skadereparationer och service.

Förvärvet innebär att vi utöver bilglasarbeten nu även kan erbjuda reparationer av plåt- och lackskador samt service på fordon i Örebro. Vi ser fram emot att tillsammans med Bilskadecenter i Örebro och dess medarbetare fortsätta utveckla verkstaden och att kunna hälsa samarbetspartners och kunder välkomna till ytterligare en skadeverkstad”, säger Fredrik Karlsson, Sverigechef på Ryds Bilglas.

Autoklinik i Malmö AB var Ryds Bilglas första förvärv inom bilplåtskador och lackering. Sedan dess har Ryds Bilglas även förvärvat Sveaplans Bil, Plåt & Lack, Gotland Plåt & Billack AB, Kvartettens Bil & Plåt i Malmö AB, Svensk Bilskadeteknik i Eskilstuna och Forma-Bil. Nu växer bolaget ytterligare inom bilskador genom förvärvet av Bilskadecenter i Örebro.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel: 010 102 99 36

Om Ryds Bilglas
Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas och finns nära kunden med över 160 verkstäder i Sverige. Företaget grundades 1947 och är idag en del av koncernen Cary Group.
För mer information besök gärna www.rydsbilglas.se