Nyheter

Pressmeddelande 23.05.31

Ryds Bilglas etablerar i Arboga genom förvärv

Ryds Bilglas fortsätter sin snabba expansion av verkstäder i Sverige genom förvärv av bilglasverksamheten i Beckers Glas i Arboga.

Verksamheten kommer fortsättningsvis att bedrivas på befintlig adress på Munkgatan 29 i Arboga och förvärvet träder i kraft 1 juni. Förvärvet innebär Ryds Bilglas första etablering i Arboga och att bolaget nu har 158 verkstäder över hela landet.

Pressmeddelande 23.05.25

Cary Group fortsätter sin europeiska konsolideringsresa med förvärvet av Autoglass Clinic och Touring Glass i Belgien

Cary Group har tecknat ett avtal om att förvärva de belgiska bolagen Autoglass Clinic och Touring Glass, båda verksamma inom reparation och byte av fordonsglas. Förvärven, som är en del av Cary Groups europeiska konsolideringsresa, bildar en stark plattform på den belgiska marknaden då de två bolagen kommer att integreras. Det gemensamma bolaget kommer att verka under varumärket Autoglass Clinic.

“Vi är mycket glada över att välkomna Autoglass Clinic och Touring Glass till Cary Group-familjen. Belgien är en attraktiv marknad med en hög försäkringsandel inom fordonsglasreparationer- och byten. Autoglass Clinic har en position som nummer två på den belgiska marknaden och tillsammans med Touring Glass, nummer tre på marknaden, skapar vi en ännu starkare och större plattform. Expansionen till Belgien är en del av Cary Groups europeiska konsolideringsresa och tillväxtagenda och förvärven skapar ytterligare regional och nationell täckning för våra försäkringsbolag”, säger Anders Jensen, VD Cary Group.

För att läsa hela pressmeddelandet, klicka här

Pressmeddelande 23.05.04

Ryds Bilglas utökar verksamheten med ytterligare ett förvärv av en skadeverkstad

Ryds Bilglas, Sveriges ledande aktör inom reparation och byte av bilglas, har genom sitt helägda dotterbolag Autoklinik i Malmö AB förvärvat Kvartettens Bil & Plåt i Malmö AB.

Autoklinik i Malmö AB var Ryds Bilglas första förvärv inom bilservice, plåtskador och lackering. Sedan dess har Ryds Bilglas även förvärvat Sveaplans Bil, Plåt & Lack samt Gotland Plåt & Billack AB. Nu växer bolaget ytterligare inom bilskador genom att Autoklinik förvärvar Kvartettens Bil & Plåt.

Läs hela pressmeddelandet här

Pressmeddelande 23.04.19

Ryds Bilglas förvärvar Borlänge Bil & Byggnadsglas

Ryds Bilglas fortsätter sin expansion av verkstäder i Sverige genom förvärv av bilglasverksamheten i Borlänge Bil & Byggnadsglas.

I och med förvärvet stärker vi erbjudandet till våra kunder i regionen och finns nu på både befintlig adress Lustbergsvägen 5 samt Cirkelvägen 8.

Pressmeddelande 23.04.14

Ryds Bilglas öppnar i Mall of Scandinavia

Ryds Bilglas är Sveriges största aktör för byte och reparation av bilglas. I dagsläget har bolaget över 150 verkstäder i ett rikstäckande verkstadsnätverk.

Det täta verkstadsnätverket är viktigt för bolaget som alltid strävar efter att vara nära kunden. Idag, fredag den 14e april, öppnar bolaget sin 157:e verkstad, i Mall of Scandinavia i Solna, Stockholm.

Läs hela pressmeddelandet här

Pressmeddelande 23.04.13

Ryds Bilglas förvärvar Ljungströmmers Glas i Vänersborg

Ryds Bilglas har tecknat avtal om att förvärva Ljungströmmers Glas i Vänersborg.

Företaget har tidigare varit franchisetagare för Ryds Bilglas genom först Samglas och de senaste två åren genom Ryds Bilglas. Företaget kommer drivas vidare i befintliga lokaler och tillsammans med tidigare ägare och ytterligare en medarbetare.

Pressmeddelande 23.04.03

Nytt förvärv

Ryds Bilglas har förvärvat Älvängens Glas.

Tidigare ägare Jan Parkås har drivit företaget sedan 1993 och är ett traditionellt glasmästeri med fokus på bilglas.

Företaget ligger med bra läge utmed väg E45 och Ryds Bilglas driver vidare verksamheten i befintliga lokaler tillsammans med två tidigare anställda.

Pressmeddelande 23.03.29

Ryds Bilglas förvärvar Björkmans Glas i Västerås

Ryds Bilglas har förvärvat Björkmans Glas i Västerås som är ett väletablerat lokalt glasmästeri med fokus på bilglasarbeten och som tidigare var medlemmar i Glaskedjan.

Företaget ligger i det växande handelsområdet Erikslund i Västerås. Verksamheten bedrivs vidare i befintliga lokaler men kommer att flytta in till en nybyggd lokal i samma område inom kort. Detta blir Ryds Bilglas femte verkstad i Västerås, sedan tidigare finns verkstäder på Bäckby, Tunbytorp, Hälla och Ängsgärdet.

Pressmeddelande 23.01.31

Ryds Bilglas uppdaterar lånebilsflottan med 180 elbilar

Ryds Bilglas har beställt 180 nya fossilfria bilar av modellen Mini Cooper Electric till sin lånebilsflotta. Företaget erbjuder sedan tidigare sina kunder lånebilar vid bokade besök för byte av vindruta och lånebilsflottan har varit delvis elektrifierad. Nu satsar företaget på att göra hela lånebilsflottan fossilfri med de nya bilarna som kommer att börja levereras från april 2023.

”Vi har ett starkt fokus på hållbarhet i vårt erbjudande och började med el-lånebilar redan 2013. Det senaste året har vi rullat ut ett 40-tal elektrifierade lånebilar och jag är stolt över att vi nu tar nästa steg för att kunna erbjuda våra kunder en helt fossilfri lånebilsflotta. Kundnöjdhet och hållbarhet har länge varit två viktiga fokusområden för oss och genom den här satsningen erbjuder vi kunderna en trevlig elektrifierad bil samtidigt som vi minskar
koldioxidutsläppen – win- win! ”, säger Fredrik Karlsson, Sverigechef för Ryds Bilglas.

Läs hela pressmeddelandet här

Pressmeddelande 23.01.16

Ryds Bilglas förvärvar Thoréns Glas

Ryds Bilglas har tecknat avtal om att förvärva Thoréns Glas i Göteborg. Förvärvet är ett i raden av flera verkstadsförvärv som Ryds Bilglas gjort under det senaste året, där bolaget expanderar för att utöka sitt redan rikstäckande verkstadsnät.

”Vi har sedan tidigare en stark närvaro i Göteborgs-området där vi växer kraftigt och
förvärvet av Thoréns Glas gör att vi kan hjälpa ännu fler kunder. Vi hälsar Thoréns Glas välkomna till Ryds Bilglas-familjen och ser fram emot att välkomna kunder och medarbetare till vår nya verkstad!”, säger Fredrik Karlsson, Country Manager för Ryds Bilglas.

Läs hela pressmeddelandet här

Pressmeddelande 22.11.03

Cary Group förvärvar Autoglas Luxemburg

Cary Group har förvärvat Autoglas Luxemburg, ett bolag verksamma inom reparation och byte av fordonsglas i Luxemburg.

“Vi är glada över att kunna tillkännage vårt förvärv av Autoglas Luxemburg, vilket blir ännu ett steg i vår europeiska konsolideringsresa. Bolaget har en stark marknadsposition och goda kundrelationer med både försäkrings- och leasingbolag”, säger Anders Jensen, VD Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Pressmeddelande 22.10.05

Ryds Bilglas vinner Swedish Brand Award 2022

Ryds Bilglas är utsett till vinnare i kategorin ”bildelar och verkstäder” och 8:e starkaste
varumärket i alla kategorier 2022 i Swedish Brand Award.

Evimetrix har genomfört sin årliga undersökning där de mäter erfarenheter och attityder gentemot mer än 400 varumärken i 30 branscher. Ryds Bilglas vinner pris för starkast varumärke i kategorin ”bildelar och verkstäder” och placerar sig totalt som 8:e starkaste varumärke.

Läs hela pressmeddelandet här

Ryds Bilglas förvärvar Allehanda Glas

Ryds Bilglas har tecknat avtal om att förvärva bilglasverksamheten i Allehanda Glas som är ett starkt lokalt glasmästeri med lång historik i Uppsala. Förvärvet träder i kraft 1 oktober.

Allehanda Glas är ett traditionellt glasmästeri med både bil- och planglasverksamhet som för närvarande är medlem i Glaskedjan. Verksamhet kommer att bedrivas vidare i nuvarande lokaler på Kungsängsesplanaden 7 i Uppsala. I och med förvärvet stärker vi vår närvaro ytterligare i Uppsala och detta blir Ryds Bilglas femte verkstad i staden.

Ryds bilglas genomför ytterligare tre förvärv i Sverige

Ryds Bilglas fortsätter att stärka sin position i Sverige genom tre nya förvärv för att möta den starka efterfrågan.

I Enköping har bilglasverksamheten i Nya Glasmästeriet AB förvärvats. Nya Glasmästeriet är en stark lokal aktör med lång historia som fram tills nu ingått i Glaskedjan. Verksamheten kommer att drivas vidare på befintlig adress och blir vår andra verkstad i Enköping, vilket stärker vår ställning i regionen.

I Katrineholm har bilglasverksamheten i Hedlunds Glas i Katrineholm AB förvärvats. Bolaget är en etablerad aktör i Katrineholm, som liksom Nya Glasmästeriet ingick i Glaskedjan.

I Örebro har vi förvärvat Örebro Bil & Planglas AB. Bolaget har länge verkat på orten och är en stark lokal aktör som ingick i franchisekonceptet Samglas. Verksamheten blir vår tredje anläggning i Örebro och vi är glada att kunna stärka vår position ytterligare i området.

Ny verkstad i Nässjö

I måndags 11 april öppnade vi upp en verksamhet i Nässjö.

Med denna nyetablering har vi nu nått 150st verkstäder i Sverige. Det är en riktigt fin nybyggd anläggning på 296 m² som har en bra belägenhet i nära anslutning till väg 40.  

Verkstaden ligger på Bockänggatan 10B och drivs av platschef Gabriel med bilglasteknikern Johan.

Varmt välkomna!

Pressmeddelande 22.03.31

Cary Group stärker marknadspositionen i Storbritannien genom förvärv av Charles Pugh Holdings

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av aktierna i det brittiska bolaget Charles Pugh (Holdings) Ltd, (”Charles Pugh Holdings”). Bolaget är ett av de ledande inom reparation och byte av fordonsglas med tillhörande grossistverksamhet i Storbritannien. Förvärvet är ett viktigt steg i att stärka marknadspositionen i Storbritannien och att möjliggöra synergier tillsammans med Cary Groups befintliga brittiska verksamhet. Charles Pugh Holdings är också del av samma konsortium som Cary Group i Storbritannien, National Windscreens. Charles Pugh Holdings försäljning för 2021 uppgick till cirka 56 MGBP och antalet anställda till cirka 500.

”Förvärvet av Charles Pugh Holdings är en mycket viktig del i vår strategi att stärka vår marknadsposition i Storbritannien och att genom synergier mellan Charles Pugh Holdings och vår befintliga verksamhet öka lönsamheten i den brittiska verksamheten. Synergierna de närmsta 12 månaderna beräknas uppgå till nästan 2 MGBP på årsbasis. Genom Charles Pugh Holdings egen distributionsverksamhet ser vi möjligheter att bland annat optimera inköp, återförsäljning och distribution på den brittiska marknaden. Över tid ser vi även möjligheter till ytterligare skalfördelar och utbyte av best practices för att öka våra marginaler i Storbritannien. Bolaget, med sin långa historia, har en välskött verksamhet och vi ser fram emot att de blir del av Cary Group”, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Cary Group fortsätter bredda verksamheten i Norden

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av Sveaplans Bil Plåt & Lack AB i Bromma, Stockholm. Bolaget är specialiserade på bilservice, plåtskador och lackering för flera bilmärken och är en godkänd leverantör till försäkringsbolag. Bolagets omsättning uppgick till cirka 30 MSEK för 2021 och har 14 anställda.

 ”Vi är glada att välkomna Sveaplans Bil Plåt & Lack AB till Cary Group-familjen. Detta blir vår andra verkstad i Sverige med fokus på service och plåtskador och därmed ett bra komplement till vår verksamhet för byte och lagning av fordonsglas. Breddningen av vårt serviceerbjudande är en del av vår nuvarande tillväxtagenda i Norden och ett attraktivt erbjudande till försäkringsbolagen”, säger Mats Green, Nordenchef för Cary Group.

Bolaget som bildades på 1960-talet drivs fortfarande av grundarfamiljen genom Roger Wisén. De har 14 anställda, varav majoriteten är plåtskadetekniker och lackerare. Bolagets nettoförsäljning för 2021 uppgick till cirka 30 MSEK.

Under 2021 annonserade Cary Group förvärv av danska Crashpoint A/S, norska Quick Car Fix och MPS Bilskade AS samt svenska Autoklinik i Malmö AB vilket innebär en förvärvad omsättning om cirka 300 MSEK i denna nordiska vertikal.

För mer information, vänligen kontakta:

Mats Green, Nordenchef, Cary Group
Tel: +46 10 121 96 00

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel: +46 10 102 99 36

Kampanj 22 Februari, 2022

Rekryteringskampanj för Ryds Bilglas

Den 22 Februari lanserade vi en rekryteringskampanj. I takt med att verksamheten fortsätter växa behöver vi även bli fler. Vårt huvudsakliga mål med kampanjen är att nå ut till kvinnor och väcka ett intresse och nyfikenhet att vilja söka jobb på någon av våra verkstäder. Kampanjen är också ett första tillfälle att implementera vårt Employer Branding-koncept som vi har utvecklat tillsammans med Business&People.

Nu är vi på slutspurten av kampanjen då sista dag att göra ansökan är tisdag 15 Mars. För att läsa mer om kampanjen, gå in på vår karriärsida här.

Pressmeddelande 22.02.04

Cary Group blir klimatneutrala

Cary Group erbjuder bilglas- och bilskadetjänster som förlänger fordonens livslängd och hjälper att bevara deras värde och säkerhetsfunktioner. Att med socialt ansvarstagande och minimal miljöpåverkan ta hand om och reparera, i stället för att ersätta med nytt material, är grunden för hållbar bilvård hos Cary Group. Trots en hållbar strategi avger Cary Groups tjänster ett klimatavtryck. Sedan 2020 har Cary Group därför klimatkompenserat en del av sina direkta utsläpp, men under 2021 togs ytterligare ett steg för att kompensera samtliga utsläpp då Cary Group blir klimatneutralt.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Pressmeddelande 21.12.29

Cary Group förvärvar ExpressGlass i Portugal

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av det portugisiska bolaget GlassCo S.A., ägare till ”ExpressGlass”, verksamma inom reparation och byte av bilglas i Portugal.

Förvärvet är ytterligare ett steg i bolagets europeiska expansion. ExpressGlass har 90 verkstäder i Portugal, av vilka 44 är egenägda och 46 drivs av oberoende partners under ExpressGlass varumärke. Total försäljning, inklusive försäljning från franchiseverkstäder, uppgick under 2020 till cirka 15 miljoner Euro och nettoförsäljningen hänförlig till bolaget uppgick till cirka 11 miljoner Euro. Antalet anställda uppgår till cirka 200.

”Med förvärvet av portugisiska ExpressGlass fortsätter Cary Group sin europeiska expansion. ExpressGlass har ett starkt varumärke, levererar tjänster med hög kvalitet och service, samt har starka relationer till försäkringsbolag och andra kunder. Den portugisiska marknaden för reparation, byte och kalibrering av fordonsglas är en viktig del av den europeiska marknaden med en stark förväntad tillväxt de kommande åren, drivet av en växande bilflotta, ökat antal körda mil per bil och ökad komplexitet i vindrutor, vilket driver behovet av kalibrering. Förvärvet av ExpressGlass är ett naturligt steg i vår konsolideringsresa och befäster Cary Groups position på den Iberiska halvön”, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Pressmeddelande 21.12.23

Cary Group förstärker sin position i Norge och fortsätter att bredda verksamheten

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 100% av det norska bolaget MPS Bilskade AS, ”MPS Bilskade”, verksamt inom lättare och större bilskador. Förvärvet innebär en breddning på den norska marknaden mot existerande kunder och en stärkt marknadsposition för Cary Group i Norge.

”Vi är glada att välkomna MPS Bilskade till Cary Group-familjen. Genom förvärvet kan vi erbjuda ytterligare tjänster med fler verkstäder för utförande av lättare och större karosseri- och plåtskador. Med ett stort verkstadsnätverk över hela Norge innebär det kompletterande förvärvet av MPS Bilskade att vi når en stark marknadsnärvaro i Norge och ett fortsatt breddat erbjudande mot våra försäkringsbolag”, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Pressmeddelande 21.12.22

Cary Group förvärvar Zentrale Autoglas i Tyskland

Cary Group har tecknat avtal om att förvärva 75% av Zentrale Autoglas GmbH, ”Zentrale Autoglas”, en av Tysklands ledande aktörer inom reparation och byte av fordonsglas i främst bussar och husbilar. Förvärvet är ett viktigt steg i Cary Groups fortsatta europeiska expansion. Zentrale Autoglas har totalt 25 verkstäder i främst Tyskland och försäljningen för 2020 uppgick till 27 MEUR. Antalet anställda uppgår till cirka 250.

”Vi är glada över att kunna offentliggöra förvärvet av Zentrale Autoglas, ett viktigt förvärv i Cary Groups fortsatta europeiska expansion. Zentrale Autoglas har en marknadsledande position inom bussglas och en bred geografisk täckning med verkstäder i Tyskland, Österrike och Luxemburg. Bolaget har ett gediget marknadskunnande, en lång historik av framgångsrik och stabil verksamhet och väletablerade kontakter inom inköp. Den tyska marknaden för reparation och byte av bussglas har en stabil tillväxt, är ocyklisk och passar väl in i Cary Groups tillväxtstrategi, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

Pressmeddelande 21.08.04

Cary Group förvärvar spanska Ralarsa

Cary Group, en ledande europeisk leverantör av tjänster inom reparation och byte av fordonsglas, offentliggör idag förvärvet av Auto Cristal Ralarsa (”Ralarsa”), Spaniens näst största aktör inom reparation och byte av fordonsglas.

Under 2020 hade Ralarsa över 235 verkstäder, av vilka 155 är franchiseägda, samt 85 stycken mobila enheter. Total försäljning, inklusive försäljning från franchiseverksamheten, uppgick till 51 miljoner Euro och nettoförsäljningen hänförlig till bolaget uppgick till 25 miljoner Euro. Bolaget har cirka 375 anställda.

Det gläder mig att få välkomna ännu ett starkt och uppskattat varumärke till Cary Group. Vi delar värderingar och historik som familjeägda bolag, med starka relationer till försäkringsleverantörer, och en marknadsledande position på våra respektive marknader. Ralarsa har även en lönsamhet i linje med Cary Group, vilket sammantaget gör bolaget till ett logiskt tillägg till vår affär och sätt att arbeta. Den spanska marknaden för reparation, utbyte och kalibrering av fordonsglas är en viktig del av den europeiska marknaden med en stark estimerad tillväxt de kommande åren, drivet av en växande bilflotta, ökat antal körda mil per bil och ökad komplexitet i vindrutor vilket driver behovet av kalibrering. Förvärvet av Ralarsa innebär ett stort steg för att utöka vår geografiska närvaro i Europa och ger en solid plattform för att accelerera vår europeiska expansion ytterligare”, säger Anders Jensen, VD för Cary Group.

Läs hela pressmeddelandet på Cary Group

THIS IS CARY GROUP

Pressmeddelande 20.12.08

CARY GROUP

Ryds Bilglas-koncernen blir nu Cary Group!

Koncernen Ryds Bilglas, med bolag i Sverige, Danmark, Norge och Storbritannien, byter nu namn till Cary Group. Det innebär ett nytt koncernnamn och varumärke som kan representera den befintliga och internationella verksamheten men som också kan stötta expansionen framåt. Koncernen kommer behålla starka lokala varumärken så länge det är affärsmässigt och strategiskt motiverat.

”Vi är stolta över att nu bli en ännu mer sammanhållen familj av företag under namnet Cary Group och på så sätt kunna erbjuda smartare lösningar till våra kunder och samtidigt en större potential för våra medarbetare. Som ett avstamp i vår strategi mot 2025, och under det nya namnet, etablerar vi en starkare gruppfunktion, utökar samarbeten mellan våra marknader och siktar på att dubbla vår omsättning”,
säger Anders Jensen, VD, Cary Group.

Ryds Bilglas grundades i Sverige för över 70 år sedan och har sedan dess vuxit genom förvärv av familjedrivna företag och franchiseverksamheter. Den fortsatta expansionen kommer från och med nu ske under det nya namnet som tagits fram för att täcka in hela affären inklusive de internationella
marknaderna men också för att kunna bära och representera koncernens hållbara erbjudande inom skade- och bilvårdstjänster. Koncernen kommer fortsätta använda de existerande lokala varumärkena, såsom Ryds Bilglas i Sverige och Mobile Windscreens i Storbritannien, så länge det är affärsmässigt och strategiskt motiverat. På övriga marknader och framtida sådana kan bolagen, när timingen är rätt, byta namn till Cary. I Norge till exempel kommer Cary att användas och planen är att Ryds Bilglass ska drivas under varumärket Cary från och med början av 2021.

”Det nya gruppnamnet och varumärket kommer ta oss in i framtiden och skapades genom en kombination av Car+Ry(ds) (=Car care by Ryds). På det sättet hedras vårt arv samtidigt som vi tydliggör vårt kundfokus och hållbara affärsmodell som bygger på en strävan att så långt det går reparera vindrutor istället för att byta ut dem. Vi har för avsikt att stärka vårt erbjudande och utveckla lösningar som förlänger livslängden samt
höjer värdet och säkerheten på våra kunders fordon. Helt enkelt – because we care”, säger Anders Jensen.

Pressmeddelande 19.02.21

RYDS BILGLAS FÖRVÄRVAR DANGLAS

Danglas har verkstäder i Köpenhamn, Roskilde, Odense, Kolding, Århus, Herning, Holstebro, Viborg och Aalborg och kompletterar därmed Ryds Bilglas existerande anläggningar i Valby, Brøndby, Hillerød och Frederikssund.

Kenneth Waagenes, VD för Ryds Bilglas A/S ser fram emot att leda Danglas vidare och inte minst Ryds Bilglas A/S i linje med planerna att vara rikstäckande inom reparation och byte av glas för personbilar, bussar och lastbilar.

Danglas grundades på 80-talet av Viggo Hansen, som en naturlig förlängning av arbetet på karosseriet DanCar, där bilarna som kom in även hade trasiga vindrutor. Företaget är idag en känd aktör på den danska marknaden och i Europa genom sitt långvariga samarbete inom ”Automotive Glass Europe”.

Läs hela pressmeddelandet här

Pressmeddelande 19.02.14

RYDS BILGLAS FÖRVÄRVAR SVENSKA BUSSGLAS

Svenska Bussglas är en av landets ledande leverantörer när det gäller byten och reparationer av glas inom buss- och transportsektorn. Företaget utför såväl akuta som planerade underhållsinsatser, oavsett märke och modell.

Förvärvet skapar möjlighet till utökad hantering av tunga fordon, vilket är strategiskt viktigt och går i linje med bolagets fortsatta expansion. Ryds Bilglas är idag verksamma i Sverige, Norge, Danmark och Storbritannien med totalt över 220 verkstäder.

Läs hela pressmeddelande här

Pressmeddelande 18.08.22

Ryds Bilglas förvärvar Mobile Windscreens Limited

Ryds Bilglas stärker sin marknadsposition genom att förvärva Mobile Windscreens Limited i Storbritannien.

Läs mer här.

For english version click here.