Behöver du byta vindruta, vi hjälper dig!

2 Ryds anställda män använder verktyg för att lossa på en vindruta

Vi försöker alltid att reparera en skadad bilruta, men ibland går det inte. Om din vindruta inte går att laga byter vi ut den över dagen.

I vissa lägen kan det vara så att en vindruta är i så dåligt skick att man varken kan eller bör reparera den av säkerhetsskäl. Då behöver den bytas ut på ett professionellt och fackmannamässigt sätt. Vi har rätt bilrutor för alla bilmärken och årsmodeller: vindruta, bakruta och sidorutor.

Höj säkerheten och gör din bil bättre genom att byta ut en skadad vindruta. Du betalar dessutom bara självrisken, som varierar beroende på vilket försäkringsskydd du har. Du slipper fylla i blanketter och ha kontakt med försäkringsbolaget, allt det sköter vi. Om du behöver bjuder vi på fri lånebil eller elcykel medan vi byter vindrutan på din bil.

  • Hur mycket kostar det att byta vindrutan när man har försäkring?

    Det beror på vilket försäkringsbolag och vilken bilmodell du har. Självrisken, och därmed kostnaden, varierar mellan 1 500 kronor och 3 000 kronor. För en exakt prisuppgift, klicka här.

  • Hur lång väntetid är det för att byta vindrutan?

    Ofta kan vi byta vindrutan samma dag som du ringer till oss. Men beroende på säsong så kan väntetiden vara mellan en till fem arbetsdagar. Själva bytet gör vi dock över dagen, och du har fri tillgång till en lånebil under tiden.

  • Behöver jag kontakta mitt försäkringsbolag innan ni byter vindrutan?

    Nej, vi sköter om kontakten med ditt försäkringsbolag. Allt du behöver göra är att fylla i en förenklad skadeanmälan som du kan hämta här och ta med den när du lämnar in din bil.