LAGA STENSKOTTET I TID

Ditt stenskottsplåster kommer inom några dagar!

Ett stenskott kan vara början till en spricka i vindrutan. Därför är det viktigt att laga stenskottet så snabbt som möjligt, annars kanske du måste byta hela vindrutan.

Att laga ett stenskott istället för att byta hela rutan innebär en stor besparing både för miljön och din plånbok. Reparationen kostar bara 100 kr i självrisk (50 kr om du har Bilförsäkring Stor) och tar cirka en halvtimme. Vi sköter all kontakt med Trygg-Hansa, det enda du behöver göra är att boka en tid.

Boka tid nu →

OM RUTAN ÄNDÅ MÅSTE BYTAS

Stenskott upp till 3 cm brukar normalt kunna repareras. Är skadan större krävs i regel ett rutbyte. Vi erbjuder alltid fri lånebil eller elcykel under tiden din bil är på verkstaden, vilken du hämtar när du lämnar in din bil.

KALIBRERING PÅ RÄTT SÄTT

I moderna bilar är vindrutan en bärande del av konstruktionen, ofta är den utrustad med kameror och sensorer som har centrala säkerhetsfunktioner. När du byter vindruta är det därför viktigt för säkerheten att du inte bara får ett nytt glas – utan att du får rätt vindruta, rätt monterad och rätt kalibrerad. Ryds Bilglas är Sveriges största bilglasaktör och alla våra verkstäder är utrustade med modern kalibreringsutrustning och specialutbildad personal, som ser till att kalibreringen sker på rätt sätt för just din bil.

Självklart klimatkompenserar vi för alla rutbyten som vi utför åt Trygg-Hansas kunder, läs mer om vårt miljöarbete här.

BESTÄLL GRATIS STENSKOTTSPLÅSTER

Innan du har möjlighet att komma in till verkstaden för att få skadan åtgärdad är det viktigt att du skyddar stenskottet mot fukt och smuts. Därför kan du beställa ett gratis stenskottsplåster som ska placeras på stenskottet så fort skadan sker eller snarast.

 

 

I samarbete med