Stenskott – så gör du för att minimera skadan

Närbild på ett stenskotts verktyg

Att få stenskott är tyvärr en del av billivet, det går nästan inte att undvika. Men det behöver varken vara dyrt eller krångligt att reparera dem, så länge du agerar snabbt. På Ryds bilglas lagar vi de flesta stenskott på ca 30 minuter – och bjuder på kaffe och wifi under tiden.

De flesta bilägare har någon gång fått ett stenskott. Och många bryr sig inte om att reparera det – vilket kan vara både dyrt och farligt. Ett obehandlat stenskott kan utvecklas till en spricka som både leder till sämre sikt och minskar trafiksäkerheten eftersom vindrutan är en bärande del av bilens konstruktion.

Att laga ett stenskott bekostas av ditt försäkringsbolag. Du betalar bara en självrisk som varierar mellan 0 och 200 kronor beroende på vilket försäkringsbolag du har. Du behöver inte ha kontakt med försäkringsbolaget, vi på Ryds bilglas sköter allt – från lagning till administration.

Syftet med att laga ett stenskott är att undvika att det utvecklas till en spricka. Om det blir en spricka i vindrutan är det både svårare och dyrare att laga. Dessutom har det en större miljöpåverkan. Läs gärna mer i vår artikel Byta ruta – när bilglaset inte går att reparera. Även äldre stenskott kan vara svåra att laga, dessutom syns lagningen mer eftersom smuts, damm och fukt har lagrats i skadan.

Se till att beställa våra kostnadsfria stenskottsplåster som du sätter på stenskottet så fort som möjligt. Plåstren skyddar från att smuts och fukt tränger ner i skadan och försvagar vindrutan. Beställ gärna en karta med stenskottsplåster att ha i handskfacket om olyckan är framme.

Rutiner vid stenskott:

  • Sätt på ett stenskottsplåster så fort som möjligt. Du beställer dem kostnadsfritt här.
  • Boka lagning direkt på se.

Vi ses på vägen!