Ryds Bilglas öppnar ny verkstad i Umeås hållbara GreenZone område

Ryds Bilglas, Sveriges ledande företag inom reparation och byte av bilglas, har nyligen flyttat in i en helt ny verkstad i Umeås banbrytande hållbarhetsområde, GreenZone. Verkstaden markerar Ryds Bilglas fortsatta satsning på att verka hållbart.

GreenZone i Ersboda, Umeå, är ett prisbelönt projekt där hållbara material och smart teknik står i centrum. Området har designats med målsättningen att visa vägen för framtidens hållbara stadsutveckling. GreenZone har sin egen solcellspark och batterilagring och byggnaderna i området har konstruerats med material som trä, sten och sedumtak, istället för energikrävande alternativ som cement och stål.

 

“Att vara en del av GreenZone är ett naturligt steg för oss på Ryds Bilglas. Vi ser detta som en möjlighet att minska vårt klimatavtryck och samtidigt visa att det går att driva en verksamhet med fokus på hållbarhet. Med hjälp av GreenZones innovativa energilösningar kan vi förbättra vår resurseffektivitet och inspirera andra aktörer inom fordonsbranschen,” säger Fredrik Karlsson, Sverigechef på Ryds Bilglas.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Karlsson, Sverigechef, Ryds Bilglas
Tel: 010 102 99 36

Lena Svensson, Regionchef Norr, Ryds Bilglas

Tel: 072 050 45 25

 

Om Ryds Bilglas:

Ryds Bilglas är en av Sveriges ledande aktörer inom reparation och byte av bilglas med ett tydligt fokus på kvalitet, innovation och hållbarhet. Med över 165 verkstäder runt om i landet strävar vi efter att kombinera hög service med minskad miljöpåverkan.

 

Om GreenZone Umeå:
GreenZone är Umeås flaggskeppsprojekt inom hållbar stadsutveckling. Genom att kombinera innovativa energilösningar med miljövänliga byggmaterial, representerar området framtidens hållbara kvarter och har satt en ny standard för klimatsmarta stadsdelar i Europa.

Här är tre viktiga fakta om varför GreenZone är så speciellt:

  1. Miljömedvetet byggande: Området har skapats med fokus på hållbara material som trä och sedumtak, vilket minskar användningen av resurser som stål och betong.
  2. Självförsörjande energi: Med egen solcellspark och batterilagring har GreenZone ett lågt klimatavtryck och reducerar sitt behov av extern energitillförsel.
  3. Framtidens hållbarhetsmodell: GreenZone fungerar som en modell för andra projekt runt om i världen och visar hur moderna städer kan reducera sina utsläpp och optimera sin energiförbrukning.