HR-Chef till Ryds Bilglas Sverige

För dig som älskar att arbeta chefsnära och konsultativt finns nu en spännande roll hos oss. Vi söker en HR-Chef för den svenska delen av tillväxtföretaget Ryds Bilglas, en del av Cary Group AB. Rollen bjuder på en fin bredd inom HR och du har stort inflytande i frågor som rör vår personal och vårt ledarskap

Arbetsbeskrivning

Som HR-Chef är du en del av den svenska ledningsgruppen och har det yttersta ansvaret för samtliga svenska bolag och dotterbolags processer och frågor inom HR.

Rollen är bred och du arbetar konsultativt och coachande gentemot verksamheternas chefer i syfte att få dem att utvecklas och växa i sina roller.  Då vi är ett äkta tillväxtföretag är sällan den ena dagen den andra lik. Utöver det aktiva chefsstödet är andra viktiga fokus följande:

 • Arbetsrätt – chefsstöd i arbetsrättsärenden, samverkan med den fackliga sidan och säkerställa att vi följer regler och lagstiftning.
 • Comp & Ben – vidareutveckla och kvalitetssäkra våra ersättningsmodeller, säkerställa att vi följer intern policy likväl som lagar och avtal
 • Arbetsmiljö – samordna och utveckla arbetsmiljöarbetet i samtliga svenska verksamheter samt, agera ordförande i Ryds Bilglas Sverige AB:s skyddskommitté
 • Kultur & Värderingar – aktivt driva arbetet med mångfalds- och inkluderingsfrågor samt föra ut och arbeta med våra koncerngemensamma värderingar
 • Rekrytering – employer branding, rekryteringskanaler och urvalsprocesser
 • Learning – onboardingprocesser, utvecklingsprogram, ledarutveckling

 

En annan viktig del av rollen är att du även har ansvar för att leda och utveckla vår lönefunktion. Det innebär personalansvar för ett par personer som du i samarbete med säkerställer en väl fungerade löneprocess.

I positionen så leder och driver du utvecklingen av HR-funktionen på Ryds Bilglas i Sverige och bidrar till den allmänna ledningen av företaget.

Din profil

För att lyckas på bästa sätt i rollen tror vi att du har minst 5-8 års erfarenhet inom HR efter Högskolestudierna. Det kan vara i roller som HRBP, HR-Ansvarig eller motsvarande. Du har skaffat dig ett djup i några av HR-skråets områden och snuddat vid de flesta. Finns erfarenhet av att leda även en lönefunktion är det meriterande.

 • Du har lätt för att navigera och prioritera i en organisation där frågorna är många och verksamheten under snabb tillväxt. Du har ett coachande och konsultativt förhållningssätt samt hög genomförandeförmåga. Du vill skapa de bästa förutsättningarna för att Ryds Bilglas kärnverksamhet utvecklas i en positiv riktning. Även om du har ett högt driv och är initiativrik behöver du vara bra på att emellanåt fokusera på administrativa uppgifter och på att slutföra uppgifter.
 • Du är bra på att para ett självständigt och entreprenöriellt synsätt med att skapa strukturer och processer som gör oss mer effektiva och compliant.
 • Du ser positivt på, och skräms inte av, att jobba i en alltmer internationell miljö där engelskan som språk tar allt större utrymme.
 • Du har en positiv grundsyn och trivs när frågorna är många och när det ges utrymme för kreativitet. Du har förmågan att prioritera likväl som att snabbt ändra prioritetsordningen med hänsyn till det som sker i organisationen.
 • Du är nyfiken och ser positivt på förändringar. Det viktiga för dig är att få organisationen att lyckas och du är väldigt prestigelös avseende vilka uppgifter du utför för organisationens bästa.
 • Du har mod och självförtroende att utmana våra ledare i tankesätt och arbetsmetoder. Allt detta i syfte att utveckla dem, våra medarbetare och därmed företaget.

Ryds erbjuder

Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas med 145 verkstäder runtom i landet. Företaget grundades 1947 av familjen Ryd. Ryds Bilglas är en del av koncernen Cary Group som är noterat på Nasdaq Stockholm. Cary Group har verksamhet inom segmentet ”car care” i Sverige, Norge, Danmark, Storbritannien samt Spanien genom bolagen Ryds Bilglas, Autoklinik, Svenska Bussglas, Cary, Quick Car Fix, Crashpoint, Mobile Windscreens och Auto Cristal Ralarsa.

Arbetsplats: Ryds Bilglas huvudkontor på Hammarby Kaj 10. Arbetet medför även en del resor till våra enheter i landet.

Arbetstid: Heltid

 

Kontaktuppgifter

I denna rekrytering samarbetar vi med Andpartners Search AB, Du söker tjänsten via: Ansökan Ryds Bilglas

 

Vi tar gärna emot din ansökan så snart som möjligt och senaste den 18 oktober.

Vid frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta Helena Ekdahl (070-691 90 86) eller Johan Segergren (0733-414 192) på Andpartners.